Eind vorig jaar werd ik benaderd door Léontine van Geffen-Lamers met de vraag of of ik mee wilde doen met haar boek over powervrouwen. Dat leek mij hartstikke leuk! Wel een beetje eng, want door hieraan mee te doen, stap ik uit mijn comfortzone.
Léontine
Léontine is een fotografe uit de gemeente Brummen. Ze fotografeert voornamelijk oude monumentale gebouwen en heeft haar eigen bedrijf Monumentenfotograaf.
Ik heb Léontine via Twitter leren kennen vlak voordat ik in Brummen kwam wonen . Later werden we vrienden op Facebook. Zo kwam ik ook in aanraking met haar project Powervrouwen in Beeld. En Léontine kwam via Facebook op mijn blog.
Powervrouwen in beeld
Powervrouwen in beeld is een project en een boek over vrouwen in Nederland. Léontine wil hiermee laten zien dat vrouwen die ergens voor staan, ook gewone vrouwen kunnen zijn. Niet persé vrouwen die bekend zijn of een hoge functie hebben. Léontine wil deze vrouwen laten zien omdat zij ook iets toevoegen aan onze samenleving op hun manier. “Daar moeten we trots op zijn.” zegt Léontine. En dus Heeft Léontine zichzelf, mij en nog 21 andere vrouwen gefotografeerd op een locatie waar deze vrouwen zich prettig voelen. Dit kon gewoon thuis zijn of op een andere locatie die belangrijk is in het leven van de powervrouw in kwestie. Ook heeft ze alle vrouwen geïnterviewd over onder andere wat zij vinden dat kracht is en waarom een bepaald lied een inspiratie voor haar is.
Boek
Op 8 maart komt het boek Powervrouwen in beeld uit. Het boek zal te koop zijn in diverse boekwinkels, maar ook online. Het boek is nu alvast te bestellen op de website powervrouweninbeeld.nl. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel, naar Free a Girl. Ook zal er een expositie komen, maar waar en wanneer is nog niet bekend.
Free a girl
Free a Girl zet zich in om meisjes uit de gedwongen prostitutie te halen en de daders daarvoor te straffen. Het gaat hier bij om meisjes van soms zelfs 7 jaar. Free a Girl is werkzaam in Bangladesh, Brazilie, Thailand, India, Nepal en zelfs in Nederland. Wanneer deze meisjes bevrijd zijn krijgen ze hulp om hun leven weer op te bouwen. Ze krijgen onder andere hulp bij het het volgen van een opleiding, onderdak en het verwerken van de trauma’s die ze hebben opgelopen.
Rosita als powervrouw?
Ik voel me vereerd om mee te mogen doen met Powervrouwen in beeld. Het project laat vrouwen zien die op een positieve manier hun steentje bijdragen aan de maatschappij. Het sluit mooi aan bij de missie en visie van mezelf en dat van mijn blog. En ik vind het een mooi initiatief om op deze manier Free a Girl te steunen. Dus natuurlijk zei ik geen nee tegen Léontine. Ik vind namelijk dat vrouwen best mogen laten zien wie ze zijn en waar ze voor staan. Dit geldt trouwens voor iedereen, maar voor vrouwen in het bijzonder. Altijd al zij het de meestal vrouwen, die zorgen voor anderen, zichzelf daarbij minder snel op de eerste plaats zetten.
Toch verbaasde ik me wel een beetje dat ik werd gevraagd, want ik ben geen ondernemer, ik heb zelfs geen baan, mijn blog is mijn hobby. Erg succesvol vind ik mezelf nog niet. Maar juist daarom vind ik het juist mooi dat Léontine mij heeft gevraagd. Het laat zien dat elke vrouw een Powervrouw kan zijn.
Bron: De foto’s in dit bericht zijn afkomstig van de website www.powervrouweninbeeld.nl en zijn gemaakt door Léontine van Geffen-Lamers.
Wat stoer dat jij tussen nog meer powervrouwen in een boek staat!
Dankjewel! Ik vind het ook een hele eer!
Wat een mooi project zeg!
Is het zeker! Ik vind het ook mooi dat Free a Girl word gesteund met de verkoop van dit boek.