Sinds vorige week ben ik de trotse eigenaar van een Samsung Galaxy S21, de nieuwste telefoon van Samsung! Deze telefoon volgt mijn S9 op, die ik 3 jaar heb gehad. Ik vond de S9 een hele fijne telefoon, maar na 3 jaar begon hij traag te worden en ik kon mijn abonnement verlengen, dus besloot ik voor de S21 in de kleur Phantom Pink te gaan.
Waarom de Samsung S21?
Ik vind Samsung goede spullen maken. We hebben verschillende producten van Samsung in huis, waaronder verschillende telefoons, een wasmachine, een koelkast en mijn extra monitor. De Galaxy S9 beviel me heel goed, maar ik wilde toch wel iets meer. Zo heeft de S21 drie camera’s, mijn S9 heeft er 1, de vingerafdruksensor zit aan voorkant en de Bixby knop heeft Samsung achterwege gelaten. Nog iets wat ik heel fijn vind is dat de volumeknop en de aan/uit knop aan een kant zitten, waardoor ik niet meer per ongeluk een screenshot kan maken
Naast de S21 heeft Samsung ook de S21Plus en de S21 Ultra uitgebracht, omdat de schermen van die telefoons groter zijn, ben ik voor de gewone S21 gegaan. Wel heb ik voor 256GB geheugen gekozen ipv 128GB. In tegenstelling tot de S21 plus en de S21 Ultra heeft deze telefoon geen glazen achterkant, maar een hoogwaardig plastic achterkant, zelf heb ik daar geen probleem mee. De telefoon is nu tenminste niet zo glad. Om de camera’s aan de achterkant zit metaal, dit loopt over in de zijkant. Het metaal op mijn telefoon heeft een soort rose-gouden kleur, erg mooi en zeker in combinatie met de kleur phantom pink of zachtroze. Ik heb trouwens weer gekozen voor een transparant hoesje van Samsung zelf. Daar komt de telefoon erg mooi in uit en een voordeel vind ik dat het gedeelte met de camera’s nu niet uitsteekt.
Samsung Smart Switch
Nadat mijn telefoon werd bezorgd, heb ik ‘m ingesteld en al mijn bestanden en instellingen van de S9 naar de S21 overgezet. Het overzetten deed met Smart Switch, een app van Samsung die helpt om al je gegevens over te zetten. Ik vond Smart Switch erg prettig. Het overzetten van alle gegevens ging bijna van zelf en zelfs via een draadloze verbinding. Het scheelde natuurlijk wel dat ik al een telefoon van Samsung had. Alle instellingen, toegankelijkheidsinstellingen, gekoppelde apparaten , zoals mijn wasmachine en koptelefoon, en andere gegevens zijn overgezet en hoef ik niet meer apart in te stellen. Het enige wat niet is overgezet, is mijn achtergrondje, dat vind ik wel jammer. Ik had namelijk een mooie quote als achtergrond, maar ik ga binnenkort zelf wel een mooie achtergrond maken.
Een nadeel aan Smart Switch gebruiken is dat je telefoon niet meer gloednieuw aanvoelt, als alles is overgezet.😉 Elk voordeel heeft zo zijn nadeel zullen we maar zeggen. Toch vind ik het erg fijn dat al mijn gegevens zo makkelijk zijn overgezet. Je moet alle apps trouwens wel opnieuw instellen.
De S9 heb ik aan mijn moeder gegeven. Ik heb daarom de gegevens van een Iphone op de S9 gezet. Dit hebben we ook met Smart Switch gedaan. Al ging het daarbij wel anders en ook moest je de telefoons met een kabel verbinden.
De camera van de S21
De camera maakt prachtige foto’s. Ik heb de 3 camera’s aan de achterkant nog niet uitgebreid getest, maar wel al verschillende foto’s gemaakt en dat doet ie erg goed. Foto’s maken vind ik altijd wel lastig omdat ik de telefoon met en hand moet vasthouden en bedienen, bovendien is het moeilijk om de telefoon goed stil te houden. Als ik het echt goed wil doen, moet ik mijn statief gebruiken.
Het scherm
De S21 heeft een mooi scherm is met 6,2 inch, iets groter dan die van de S9 heeft geen gebogen randen, zoals de S9 heeft, maar dat vind ik niet erg. Ik heb er met het bedienen niet veel meer last van dan bij de S9. Ik maakte op mijn oude telefoon al gebruik van het eenhandig toetsenbord, het hulpmenu en als het nodig is, gebruik ik de functie “bediening met één hand”. Dit gebruik ik bijvoorbeeld bij apps van ING en Albert Heijn, als ik in de rechter bovenhoek moet zijn. Ik blijf het wel onhandig vinden dat bedrijven apps maken met knoppen bovenin het scherm. Daar kom ik gewoon niet goed bij. Maar gelukkig heeft Samsung daarvoor “Bediening met één hand”.
Sommige dingen ontbreken
Sommige dingen ontbreken, wat je misschien wel bij een toptoestel als de S21 mag verwachten. Zoals ik al schreef is achterkant van plastic, verder zit er alleen een oplaadkabel bij en geen stekkerblokje. Samsung heeft uit milieu overwegingen hiervoor gekozen, want nu is het doosje een stuk kleiner. Ook is het geheugen niet uit te breiden. Op mijn oude telefoon had ik 64GB geheugen en een micro SD kaart van nog eens 64 GB in totaal had ik dus 128GB. Mijn nieuwe telefoon heeft een geheugen van 256GB, dat is ruim genoeg voor mij. De 3,5 mm koptelefoon aansluiting ontbreekt ook. Vroeger had ik dit dus echt drama gevonden, maar nu gebruik ik altijd mijn Bose noise-canceling koptelefoon, die draadloos is. Mocht ik de koptelefoon toch bedraad willen gebruiken (als de batterij leeg is), dan heb ik een verloopstukje nodig. Voor mij tegenwoordig geen probleem meer dus.
Nieuwe dingen
Wat voor mij nieuw is op deze telefoon is dat de S21 5G heeft, 3 camera’s heeft op de achterkant. De telefoon is draadloos op te laden, dit kon de S9 ook al, maar nieuw is dat deze telefoon ook andere apparaten (bijvoorbeeld een andere smartphone, die draadloos kan opladen, en smartwatch of draadloze oordopjes) kan opladen.
Ik ben erg blij met deze telefoon en ik kan weer een tijdje vooruit. Wat voor functies vind jij belangrijk als je een nieuwe smartphone koopt?
Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Voor meer informatie, lees de disclaimer.