Ik heb tijdens mijn revalidatie nu wekelijks gesprekken met maatschappelijk werk, een psycholoog en ik heb ergotherapie.
Week 9
Deze week werd het weer steeds beter, dat betekent dat er in ieder geval niks bevroren was, net zoals vorige week en ik dus lekker op de fiets naar het station kon. Deze week voelde ik me stukken beter ten opzichte van de vorige weken.
Dinsdag 28 februari
Op dinsdag had ik een gesprek met maatschappelijk werk en had ik ergotherapie. Wat erg fijn was, is dat ik vandaag zowel op de heenweg als terugweg in de FLIRT van NS zat. Echt een hele fijne trein! Oké nu hou ik erover op, anders wordt het zo eentonig ;-).
Met de maatschappelijk werker had ik het over school, ik heb inmiddels een keuze gemaakt en daar wilde ik het nog met de maatschappelijk werker over hebben. Ook wil ik me richten op wat ik eventueel voor werk of andere dagbesteding zou willen doen. De maatschappelijk werker gaf aan dat het UWV hier wel bij zou kunnen helpen. Alleen voor nu is dat nog niet zo handig omdat ik nog bezig ben om te leren omgaan met de trage informatieverwerking.
Ergotherapie
Bij ergotherapie hadden het nog even over de telefoonhoesjes. ik heb nu een losse siliconen pashouder met plaklaag op mijn telefoonhoes geplakt. Dit werkt over het algemeen erg goed. Alleen zijn er 2 kleine minpuntjes:
- De plaklaag begint nu al los te laten, maar dit los ik wel op met dubbelzijdig plakband.
- De ov-chipkaart werkt niet als ie in het hoesje zit net als de NFC functie van mijn telefoon, dit komt waarschijnlijk omdat er dan 2 NFC chips op elkaar zitten en deze niet gelezen kunnen worden door de kaartlezer.
Ook hadden we dit keer iets nieuws: De ergotherapeut had opdrachten voor mij om te doen. Deze opdrachten geven meer inzicht in wat een trage informatieverwerking voor gevolgen heeft en hoe ik hier praktisch gezien mee om kan gaan. We begonnen met verschillende situaties op te schrijven, waaronder reizen met het openbaar vervoer. Daar komt namelijk een hoop tijdsdruk bij kijken. Waar ik mee moet oefenen is met het op tijd om hulp vragen bij het uitstappen en uitleggen hoe ik dan het beste geholpen kan worden. Dit omdat alles heel snel en haastig te moeten regelen mij een hoop energie kost. Dit wilde ik dus op de terugweg gaan oefenen. Dit kon dus niet omdat ik weer in de FLIRT zat, dus dat moet dan maar een andere keer.
Woensdag 1 maart
Vandaag had ik een afspraak met de psycholoog. Er kwamen verschillende tijdsdruk situaties aanbod, waaronder de situatie, als ik bezoek heb van familie en vrienden. Ik kreeg als advies om hulp te vragen aan anderen. En daarnaast moet ik oefenen met assertieve communicatie.
Door assertief te communiceren leer ik beter om hulp te vragen, mijn verwachtingen en eisen bij te stellen. Omdat ik veel van mezelf eiste en verwachtte, verwachtte ik dat ook min of meer van anderen. En ik leer hierdoor te onderhandelen en het risico te lopen om ruzie te maken. Nu vermijd ik deze situaties liever. Ik leer nu ook om assertieve communicatie toe te passen in tijdsdruksituaties. Denk bijvoorbeeld aan: Sorry, ik ben later want mijn trein had vertraging.
Week 10
Maandag zat ik er even helemaal doorheen. Ik had nergens meer zin in. Het is allemaal te persoonlijk om over te schrijven. Deze week van de revalidatie stond ook in het teken van mijn sombere bui. Online probeerde ik mezelf goed te houden. Ik had wel veel steun van mijn vriend en familie.
Gelukkig had ik wel iets leuks om naar uit te kijken, namelijk de boekpresentatie van Powervrouwen in beeld. Daardoor voelde ik me alweer stukken beter. Ik ben erg trots op het resultaat en op Léontine en de andere vrouwen die aan het boek hebben meegewerkt. Het boek is prachtig geworden! Donderdag vertel ik hier meer over!
Het boek is te koop bij onder andere Bol.com en te bestellen op de website van Powervrouwen in beeld.
Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Voor meer informatie, lees de disclaimer.
Zo zie/lees je maar weer dat geen 1 cp het zelfde is. Sterkte met je revalidatie nog.
En het is volle maan dus daar kan je ook een dip van hebben.
Fijne dag vandaag.
Nee klopt, het is bij niemand hetzelfde. Dankjewel.