Ik vind tzatziki heerlijk om te eten! Vooral bij Griekse of Turkse gerechten, maar ook zonder iets erbij vind ik het erg lekker. Het is te koop kant en klaar in de supermarkt, maar zelfgemaakt vind ik zelf het lekkerst! Hierbij mijn recept:
Ingrediënten voor 4 personen:
- Bereidingstijd 10 minuten
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 teen knoflook
- 4 takjes Dille
- 1 komkommer
- Zwarte peper
- Zout
- Eventueel wat citroensap en olijfolie, maar ik laat dat meestal achterwege.
Bereidingswijze:
- Was de komkommer.
- Snij de komkommer in kleine blokjes. Of verwijder de zaadlijsten, rasp de komkommer en knijp het vocht eruit. Ik snij het gewoon in blokjes omdat dat het makkelijkste is voor mij. Dit doe ik in de keukenmachine.
- Hak de takjes dille fijn. Ik doe dit ook altijd in de keukenmachine.
- Doe de Griekse yoghurt in een kom. Pers de knoflook uit boven de kom.
- Voeg de dille en komkommer toe aan de yoghurt en roer door elkaar.
- Voeg naar smaak peper en zout toe en eventueel wat citroensap en olijfolie.
Varieer gerust naar smaak met de hoeveelheden. Geniet ervan!